Τρίτη 19 Μαΐου 2020

12 θεοί του Ολύμπου, συνέχεια...

Καλημέρα παιδάκια!! Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με τους θεούς του Ολύμπου και σήμερα θα μάθουμε για έναν ακόμη σημαντικό θεό που λατρευόταν από τους ανθρώπους, τον θεό Ποσειδώνα! 



Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ποσειδώνας ήταν γιος του Κρόνου και της Ρέας. Τα αδέρφια του ήταν ο Δίας, ο Πλούτωνας, η Δήμητρα , η Ήρα και η Εστία. Ήταν θεός της θάλασσας και ζούσε στα βάθη της σε ένα χρυσό παλάτι με την γυναίκα του Αμφιτρίτη. 



Προστάτευε τους ναυτικούς και τους ψαράδες! Δημιουργούσε νησιά και πηγές με νερό. Κυβερνούσε όλα τα θαλάσσια πλάσματα και με την τρίαινά του, προκαλούσε σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων και τρικυμίες! 


Παιδιά του ήταν τα άλογα Πήγασος και Αρείονας. Οι άνθρωποι γνώρισαν τα άλογα από τον Ποσειδώνα κι έτσι θεωρήθηκε προστάτης θεός των αλόγων. Στην τέχνη απεικονίζεται πολλές φορές πάνω σε άρμα το οποίο οδηγούν άγρια άλογα μέσα στη θάλασσα!



Είχε σύμβολα το δελφίνι, το πεύκο (από το οποίο κατασκεύαζαν τα καράβια) και το άλογο, αλλά το κυριότερο σύμβολό του ήταν η τρίαινα!



Προσπαθήστε να λύσετε το σταυρόλεξο του Ποσειδώνα


Ζωγραφίζουμε τον θεό Ποσειδώνα. 

Αν θέλετε, φτιάξε μόνοι σας σε ένα λευκό χαρτί τον θεό Ποσειδώνα όπως τον φαντάζεστε και στείλτε την ζωγραφιά σας στο email του σχολείου μας.



Πατήστε στους συνδέσμους για να παίξετε με τους θεούς που έχουμε μάθει ως τώρα.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου