Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Ο Πρίγκιπας Λεμόνης κι η Όμορφη Κρεμμύδω

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ - Το Λαχανιασμένο Λεωφορείο (Λ)

Πατήστε πάνω στις λεξούλες και παίξτε με τις ποσότητες!

Το Πάσχα!!!

Το Πάσχα ή αλλιώς η Λαμπρή είναι η μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού! Γιορτάζεται η Ανάσταση του Ιησού Χριστού και διαρκεί δύο εβδομάδες οι οποίες αρχίζουν το Σάββατο του Λαζάρου και τελειώνουν την Κυριακή του Θωμά. Σε κάθε μέρος της Ελλάδας γιορτάζεται το Πάσχα και κάθε τόπος τηρεί τις παραδόσεις του.

Σήμερα, λοιπόν, βρισκόμαστε στο Σάββατο του Λαζάρου. Ένα από τα θαύματα του Χριστού, ήταν η ανάσταση του Λαζάρου. Ο Λάζαρος ήταν ένας καλός του φίλος. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί...


Σε αρκετά μέρη της χώρας μας, την παραμονή του Σαββάτου τα κορίτσια μαζεύουν λουούδια και στολίζουν καλαθακια. Το Σάββατο, λοιπόν, πηγαίνουν με τα καλαθάκια τους στα σπίτια και λένε τα κάλαντα του Λαζάρου τα οποία από περιοχή σε περιοχή μπορεί να διαφέρουν. Έτσι, οι νοικοκυρές υποδέχονται τα κορίτσια δίνοντάς τους αυγά, γλυκά και διάφορα άλλα κεράσματα. 







Ένα άλλο πολύ γνωστό έθιμο είναι τα Λαζαράκια. Μικρά, αφράτα ψωμάκια τα οποία έχουν τη μορφή του Λαζάρου όπως μας την αναπαριστούν οι θρησκευτικές εικόνες. Τα ζυμώνουν και τα ψήνουν οι νοικοκυρές το Σάββατο του Λαζάρου.




Και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει η συνταγή!