Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, σχετικά με τις ενέργειές μας για την ασφαλή  επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων και τα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του ιού COVID-19.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε μικρούς και...μεγάλους!!!





ΕΣΤΙΑ! Η Θεά του σπιτιού!

Η Εστία είναι μία από τις πιο αξιόλογες, σεβαστές και σεμνές μορφές του δωδεκάθεου. Καλοσυνάτη, πράα, δίκαιη, προσωποποίηση του σπιτιού και προστάτιδα της οικογένειας. Παρακολουθήστε το ακόλουθο βίντεο.

Δημιουργός Ρίτσα Τάσιου

Οι Έλληνες, από τα πολύ παλιά χρόνια, έφτιαχναν αγάλματα για να τιμήσουν τους θεούς. Κατασκεύαζαν αγάλματα σε διάφορες μορφές και στάσεις. Άλλοτε ήταν όρθια, άλλοτε καθιστά, άλλες φορές έμοιαζαν να περπατούν κλπ. Παρατηρήστε τα παρακάτω αγάλματα της Εστίας και εντοπίστε διαφορές και ομοιότητες μεταξύ τους.






Αν έχετε στο σπίτι σας πλαστελίνη,πηλό ή ζυμαράκι, προσπαθήστε να φτιάξετε κι εσείς ένα δικό σας άγαλμα.

Πατήστε στον σύνδεσμο και λύστε το σταυρόλεξο. Πατώντας επάνω στα κουτάκια εμφανίζεται η εικόνα κι εσείς πρέπει να θυμηθείτε το όνομα του θεού που εμφανίζεται. Με τη βοήθεια κάποιου ,μεγαλύτερου τοποθετήστε τα γραμματάκια του ονόματός του στα κουτακια.



Πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο και παίξτε! Πρέπει να βρείτε τα ζευγάρια ανάμεσα στους θεούς και στα σύμβολά τους!




Προσπαθήστε να φτιάξετε το παζλ που απεικονίζει τη θεά Εστία. Πατήστε στον σύνδεσμο.





Ζωγραφίστε όπως θέλετε τη θεά Εστία...





Θυμόμαστε το Ε, όπως ΕΣΤΙΑ.