Ένα ιστολόγιο φτιαγμένο με πολλή αγάπη και όρεξη, για μικρούς και μεγάλους!
Δευτέρα 27 Απριλίου 2020
Καλημέεερααα.Τι κάνετε παιδάκια????
Λοιπόν σήμερα θα θυμηθούμε ένα αγαπημένο μας χρωματάκι. Σίγουρα το μυαλουδάκι σας θα πήγε στο κόκκινο.Όχι είναι ένα χρώμα που έχει μέσα του το κόκκινο.
Είναι το πορτοκαλί.
Σε αυτό το χρώμα γίνεται κάτι μαγικό.
Χρειαζόμαστε δύο χρώματα για να το φτιάξουμε.
για να δούμε ποιά????
κίτρινο + κόκκινο = πορτοκαλί
Γιά να δούμε τώρα τί είναι πάντα πορτοκαλί.
Η αλεπού
Τα καρότα
Η κολοκύθα
Ο κάβουρας
Το πορτοκάλι
Τα βερύκοκα
και πολλά άλλα.
ακουστε και το τόσο ωραίο τραγουδάκι του.
https://safeYouTube.net/w/Iul9
τραγουδάμε για το πορτοκαλί
καλή διασκέδαση!!!!!!!!
Το βερίκοκο!!!
Άλλο ένα ανοιξιάτικο φρουτάκι παιδιά!! Το βερίκοκο! Νόστιμο, ζουμερό και δροσιστικό!! Έχει χρώμα πορτοκαλί και είναι καρπός της βερικοκιάς!!
Τα βερίκοκα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών μας, του ανοσοποιητικού μας και του δέρματός μας. Επίσης, περιέχει βιταμίνες και στοιχεία τα οποία βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς αλλά και στην υγεία των οστών.
Τα άνθη της βερικοκιάς είναι λευκά... Η βερικοκιά ανήκει στην ίδια οικογένεια με τη ροδακινιά, τη δαμασκηνιά, την κερασιά, την αμυγδαλιά και την βυσσινιά. Κάτω από καλές συνθήκες, η βερικοκιά μπορεί να αντέξει μέχρι και 100 χρόνια. Εκτός από την Ελλάδα, άλλες χώρες που παράγουν βερίκοκα είναι η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία.
Χρειάζεται σχετικά ψυχρό χειμώνα, καθώς είναι ανθεκτική στις χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ για να αποδώσει χρειάζεται ζέστη την άνοιξη και το καλοκαίρι. Η συγκομιδή του βερίκοκου ξεκινάει τον Μάιο ενώ ολοκληρώνεται μέχρι και τον Ιούλιο.
Στην χώρα μας καλλιεργείται κυρίως στους νομούς Κοριθίας και Αργολίδας ενώ υπάρχουν και μικρότερα κέντρα παραγωγής στους νομούς: Χαλκιδικής, Πέλλας, Μαγνησίας, Ηρακλείου και Δωδεκανήσου. Δείτε τις περιοχές αυτές στις κουκίδες του χάρτη...
Τί μπορούμε να φτάξουμε με τα βερίκοκα;;
Μαρμελάδα...
Λικέρ...
Αποξηραμένα βερίκοκα...
Τούρτα με βερίκοκα...
Γλυκό του κουταλιού...
Κομπόστα...
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)