Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Μαθαίνοντας τα σχήματα!

     Αρκετές φορές τα παιδάκια εκφράζουν τη δυσκολία τους στο να ζωγραφίσουν κάτι όπως ένα ανθρωπάκι, ένα σπιτάκι, τον ήλιο κλπ. Έχοντας μάθει σε προηγούμενα μαθήματα τα σημεία, τις ευθείες και καμπύλες γραμμές, είναι πολύ εύκολο να δείξουμε στα παιδιά πώς μπορούν να δώσουν μορφή στις γραμμές! 

    Αρχικά μπορείτε μαζί με τα παιδιά να παρατηρήσετε τον χώρο γύρω σας και να εντοπίσετε ευθείες και καμπύλες γραμμές. Για παράδειγμα, μία κορνίζα αποτελείται από γραμμές ή ακόμη και καμπύλες, η βρύση είναι μία καμπύλη, τα πλακάκια σχηματίζουν ευθείες γραμμές κλπ. Αφήστε τα παιδιά να εντοπίσουν μόνα τους γραμμές και καμπύλες μέσα στο σπίτι.

Παρατηρήστε τις εικόνες και βρείτε ευθείες και καμπύλες γραμμές!







    Μπορούμε λοιπόν να φτιάξουμε ευθείες γραμμές και καμπύλες με διάφορους τρόπους, με μία πλαστελίνη, με χοντρή κλωστή, με αντικείμενα τα οποία τοποθετούμε σε ευθεία ή καμπύλη γραμμή και φυσικά τις σχεδιάζουμε με μαρκαδόρο σε λευκό χαρτί! Όταν, λοιπόν, οι καμπύλες και ευθείες γραμμές ενωθούν μεταξύ τους, δίνουμε μορφή! 


Οι γραμμές μπερδευτήκανε!!Ζωγράφισε όπου υπάρχει τελεία για να δεις τί κρύβεται στην εικόνα!





Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε ένα μανιτάρι βήμα-βήμα!


Μπορείτε να μας στείλετε τις εργασιούλες σας και να μοιραστούμε την προσπάθειά σας!!







    


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Πειραιά, έχει γνωμοδοτήσει για την αναστολή λειτουργίας του σχολείου μας και την παραμονή σε καραντίνα μέχρι και 6/11/2020 τόσο των μαθητών όσο και των εργαζομένων της σχολικής μονάδας.

Ευχαριστούμε!