Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Τρίγωνο!!!

 Καλημέρα!!!!!

ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!


Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε μια πολύ όμορφη κοπέλα...η Τριγωνούλα!!!


Ήτανε λαμπερή και πρόσχαρη! Της άρεσε να φοράει τρίγωνα φορέματα, τρίγωνα κοσμήματα, τρίγωνα κοκαλάκια στα μαλλιά και τρίγωνα παπούτσια! Έμενε σε ένα τρίγωνο σπίτι και είχε ένα τρίγωνο αυτοκίνητο.


Όλα ήταν ήσυχα στην γειτονιά της Τριγωνούλας μέχρι που ένα πρωινό ξύπνησε από έναν δυνατό θόρυβο. Κάτι περίεργο συνέβαινε... Άνοιξε το τρίγωνο παράθυρό της και κοίταξε από δω... κοίταξε από κει... και τί να δει! Απέναντι από το σπίτι της χτιζόταν ένα άλλο σπίτι!



Μέσα σε λίγες μέρες είχε ξεπροβάλλει ένα Τετράγωνο σπίτι με τρίγωνη σκεπή!!




Αναρωτήθηκε ποιος ζούσε εκεί! Αποφάσισε να γνωρίσει τους νέους γείτονες και δε δίστασε να χτυπήσει το κουδούνι τους! Η πόρτα άνοιξε και...



Μια τετράγωνη οικογένεια έκανε την εμφάνισή της!!! Όλα μέσα στο σπίτι ήταν τετράγωνα... Το τράπεζι, τα κρεβάτια, τα πιάτα, οι κορνίζες, τα παράθυρα...

Πολύ γρήγορα έγιναν φίλοι. Είχαν πολλές διαφορές μεταξύ τους αλλά και πολλά κοινά! Η Τριγωνούλα μιλούσε για την τρίγωνη ζωή της ενώ η οικογένεια Τετραγώνου για την τετράγωνη καθημερινότητά της! Άκουγαν την ίδια μουσική, δοκίμαζαν τρίγωνες και τετράγωνες συνταγές φαγητών και έτρωγαν τρίγωνα και τετράγωνα γλυκά!
Ώσπου μια μέρα, στη γειτονιά εμφανίστηκε και νέο σπίτι! 



Ήταν ένα κυκλικό σπίτι με κυκλικά παράθυρα και κυκλική πόρτα! Σ' αυτό ζούσε ο κύριος Κυκλάκης! Ένας καλοσυνάτος νεαρός με κυκλικό σώμα. Του άρεσε να παίζει μπάλα, να τρώει λουκουμάδες και να κάνει μπάνιο στην κυκλική πισίνα του! 




Σύντομα οι κάτοικοι της μικρής γειτονιάς έγιναν μια παρέα!!Μια σχηματοπαρέα! Περνούσαν πολύ χρόνο όλοι μαζί, διασκεδάζοντας, τρώγοντας, συζητώντας! Συνεργάζονταν και δημιουργούσαν πολλά πράγματα μαζί, όπως κυκλικές πίτσες με τρίγωνα κομμάτια, τετράγωνες τούρτες κομμένες σε τριγωνικές μερίδες, φύτεψαν σε τετράγωνες γλάστρες λουλούδια με κυκλικά άνθη, έδωσαν τρίγωνη μορφή στα δέντρα της αυλής τους και μάζευαν κυκλικούς καρπούς. Η ευχάριστη παρέα δημιούργησε μια γειτονιά γεμάτη σχήματα!!!

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την γειτονιά των σχημάτων. Προσπαθήστε να βρείτε τα σχήματα που υπάρχουν στις εικόνες.










ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ










Πατήστε στον σύνδεσμο και πάιξτε με τα ζευγάρια σχημάτων!