Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Ο κύκλος!

 Να σας συστήσουμε τον κύριο Κυκλάκη!!!!


    Όλα επάνω του είναι κυκλικά!! Το σώμα του, τα μάτια του, το στόμα του, η μύτη του...
Τί σας θυμίζει ο κύριος Κυκλάκης;; Με τί μοιάζει;;

    Μας είπε πως κάποιες φορές ονειρεύεται οτι αλλάζει μορφή! Βλέπει στα όνειρά του οτι μεταμορφώνεται σε μπάλα, σε ήλιο, σε ρόδα...Άλλες φορές βλέπει τον εαυτό του σαν μια μεγάλη πίτσα ακόμη και κρέπα με σοκολάτα!!! Του αρέσει πολύ που βλέπει τον εαυτό του να μεταμορφώνεται!!! Σκεφτήκαμε , λοιπόν, να τον κάνουμε να χαρεί ακόμη πιο πολύ!!
    Προσπαθήστε να ζωγραφίσετε τον κύριο Κυκλάκη στο παρακάτω φύλλο, επιλέγοντας τη μορφή που εσείς θέλετε!! Μπορείτε να τον μεταμορφώσετε σε κάποια από τις μορφές που μας περιέγραψε οτι ονειρεύεται είτε σε κάποια μορφή που έχετε σκεφτεί εσείς! Είναι σίγουρο οτι θα του αρέσει πολύ!!!


Παρατηρήστε τις εικόνες και προσπαθήστε να αναγνωρίσετε τα κυκλικά αντικείμενα.









Ενώστε τις τελείες να σχηματιστούν οι κύκλοι!







Προσπαθήστε με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου, να φτιάξετε τον δικό σας κύριο Κυκλάκη! Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι χαρτόνι, κόλλα, ψαλίδι και μαρκαδόρο!

Αρχικά σχηματίζουμε έναν κύκλο στον χαρτόνι και τον κόβουμε. Φτιάχνουμε ματάκια, μύτη και στόμα..





Στη συνέχεια κόβουμε 4 λωρίδες από το ίδιο χαρτόνι και διπλώνουμε εναλλάξ. 


     


Κολλάμε τα χεράκια και τα ποδαράκια και είναι έτοιμος!!!




Καλό Σαββατοκύριακο!!!
















Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Μαθαίνοντας τα σχήματα!

     Αρκετές φορές τα παιδάκια εκφράζουν τη δυσκολία τους στο να ζωγραφίσουν κάτι όπως ένα ανθρωπάκι, ένα σπιτάκι, τον ήλιο κλπ. Έχοντας μάθει σε προηγούμενα μαθήματα τα σημεία, τις ευθείες και καμπύλες γραμμές, είναι πολύ εύκολο να δείξουμε στα παιδιά πώς μπορούν να δώσουν μορφή στις γραμμές! 

    Αρχικά μπορείτε μαζί με τα παιδιά να παρατηρήσετε τον χώρο γύρω σας και να εντοπίσετε ευθείες και καμπύλες γραμμές. Για παράδειγμα, μία κορνίζα αποτελείται από γραμμές ή ακόμη και καμπύλες, η βρύση είναι μία καμπύλη, τα πλακάκια σχηματίζουν ευθείες γραμμές κλπ. Αφήστε τα παιδιά να εντοπίσουν μόνα τους γραμμές και καμπύλες μέσα στο σπίτι.

Παρατηρήστε τις εικόνες και βρείτε ευθείες και καμπύλες γραμμές!







    Μπορούμε λοιπόν να φτιάξουμε ευθείες γραμμές και καμπύλες με διάφορους τρόπους, με μία πλαστελίνη, με χοντρή κλωστή, με αντικείμενα τα οποία τοποθετούμε σε ευθεία ή καμπύλη γραμμή και φυσικά τις σχεδιάζουμε με μαρκαδόρο σε λευκό χαρτί! Όταν, λοιπόν, οι καμπύλες και ευθείες γραμμές ενωθούν μεταξύ τους, δίνουμε μορφή! 


Οι γραμμές μπερδευτήκανε!!Ζωγράφισε όπου υπάρχει τελεία για να δεις τί κρύβεται στην εικόνα!





Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε ένα μανιτάρι βήμα-βήμα!


Μπορείτε να μας στείλετε τις εργασιούλες σας και να μοιραστούμε την προσπάθειά σας!!







    


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Πειραιά, έχει γνωμοδοτήσει για την αναστολή λειτουργίας του σχολείου μας και την παραμονή σε καραντίνα μέχρι και 6/11/2020 τόσο των μαθητών όσο και των εργαζομένων της σχολικής μονάδας.

Ευχαριστούμε! 

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε οτι ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου μας καθώς και του 22ου Δημοτικού σχολείου, με το οποίο συστεγαζόμαστε, μέχρι και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, λόγω τριών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid- 19 σε ενηλίκους της σχολικής μονάδας. Θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Επιπλέον, μέχρι την Παρασκευή 6/11 θα αναρτούμε στο blog εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες για τα παιδιά.

Ευχαριστούμε!

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Λίγοι αλλά...δημιουργικοί!!!


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, χωρίς γονείς. Τα παιδάκια θα προσέλθουν στις 9π.μ. χωρίς τσάντες και θα αποχωρήσουν στις 11π.μ.

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου το σχολείο δε θα λειτουργήσει.




Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

 Ένα παραμύθι που γράψαμε μαζί με τα παιδιά.Αξίζει να το διαβάσετε μαζί τους.Θα χαρούν πολύ Πατήστε στον σύνδεσμό που ακολουθεί για νατο δείτε και να το διαβάσετε.


 ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΕ